Kafeja është më shumë se një ritual i mëngjesit ose një shtysë në mes të ditës; është një pije e mbushur me histori, kulturë dhe kuriozitete fascinuese. Qoftë një përdorues i rastësishëm i kafesë ose një njohës, gjithmonë ka diçka të re për të mësuar rreth pijeve tuaja të preferuara. Ja pesë fakte argëtuese rreth kafesë që do t’ju befasojnë dhe do t’ju kënaqin, duke treguar në të njëjtën kohë pse Lori Caffe dallohet në botën e kafesë.

  1. Fillimisht Kafeja Haej, Nuk Pihej:  Shumë para se kafeja të bëhej një pije e nxehtë, kokrrat e saj u përzien me yndyrë për të krijuar ushqime të pasura me energji. Fiset e lashta të Afrikës Lindore do të rrotullonin këto kokrra në topa të vegjël për t’i ngulitur, veçanërisht para udhëtimeve të gjata ose betejave. Kjo metodë e konsumit të kafesë tregon vlerën e saj të gjatë si një shtysë energjie.
  2. Kafeja Më e Shtrenjtë në Botë Vjen nga një Burim i Çuditshëm: Kopi Luwak, kafeja më e shtrenjtë në botë, ka një metodë unike përpunimi. Kokrrat hahen dhe më pas ekzkretohen nga civeti, një gjitar i vogël që gjendet në Azinë Juglindore. Thuhet se ky proces bën kafenë më të butë dhe më pak acidike. Megjithatë, Lori Caffe fokusohet në ofrimin e cilësisë së shkëlqyer pa u mbështetur në metoda kaq ekzotike.
  3. Papa e Bekoi Kafenë: Në shekullin e 16-të, kafeja përballej me kundërshtime të konsiderueshme nga disa evropianë kristianë, të cilët e quanin atë “shpikje të hidhur e Satanit.” Kur kafeja arriti te Papa Klementi VIII, në vend që ta ndalonte, ai e provoi dhe e gjeti aq të kënaqshme saqë i dha miratimin Papal, duke deklaruar se do të ishte mëkat të lejohej që vetëm jomëbesimtarët ta përdornin atë ekskluzivisht.
  4. Beethoven Ishte i Apasionuar pas Kafesë: Ludwig van Beethoven ishte kaq i fiksuar për kafenë e tij saqë numëronte saktësisht 60 kokrra për filxhan para se të përgatiste kafenë e tij të mëngjesit. Kjo qasje e përpiktë ndaj përgatitjes së kafesë jehon me precizionin e Lori Caffe në krijimin e përzierjes së përkryer për secilin nga produktet tona, duke siguruar konsistencë dhe cilësi në çdo gllënkimë.
  5. Kafeja Ndihmoi për të Nxitur Epokën e Iluminizmit: Kafetë në shekujt 17 dhe 18 nuk ishin thjesht vende për të shijuar një filxhan kafeje; ato ishin qendra të shkëmbimit intelektual, të njohura si “universitetet e penit.” Për çmimin e një peni, njerëzit mund të merrnin pjesë në biseda stimuluese, duke kontribuar në klimën inovative të asaj epoke. Lori Caffe përqafohet këtë traditë duke kultivuar një komunitet të dashamirëve të kafesë që vlerësojnë si pije ashtu edhe bisedën që ajo nxit.

Pse Lori Caffe Dallohet?

Këto fakte argëtuese nënvizojnë historinë unike dhe të pasur të kafesë, një traditë me të cilën Lori Caffe është krenar të jetë pjesë. Duke u fokusuar në cilësi, aksesibilitet dhe komunitet, Lori Caffe dallohet në industrinë e kafesë, duke ofruar një produkt jo vetëm i rrënjosur në histori por edhe perfekt për entuziastët modernë të kafesë.